תמונה: envato
גוף האדם נעזר בנוגדנים על מנת להלחם במחלות. נוגדנים אלה, הם חלבונים המיוצרים על ידי מערכת החיסון, והם נמצאים באופן טבעי בזרם הדם.
בניסויים המתקיימים בימים אלה, נעשה שימוש במגוון רחב של מיני בעלי חיים על מנת להבין ולהפיק את הנוגדנים שיכולים להילחם בנגיף הקורונה הגורם למחלה Covid-19. על פי מאמר שהתפרסם בכתב העת Inverse, החברה האמריקאית, Sab Biotherapeutics משתמשת בפרות בכדי לייצר נוגדנים אנושיים שיכולים להתמודד עם נגיף הקורונה. הן נבחרו למשימה מכיוון שגודלן הרב מאפשר להפיק באמצעותן כמויות גדולות מאוד של נוגדנים אנושיים.
במקביל לניסויים אלה, חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מרילנד שבארצות הברית, מבצעים מחקרים נוספים בתחום. לאחרונה, הם השתמשו בעכברים שהועברו שינויים גנטיים על מנת לייצר נוגדנים, בניסיון להגיע לדיוק בתערובת הנוגדנים האידיאלית להתמודדות עם נגיף הקורונה. מחקרים המתבצעים על הנוגדנים הייחודיים שמפיקים בעלי חיים ספציפיים, יכולים בנוסף לעזור למדענים להבין טוב יותר כיצד מערכת החיסון האנושית עובדת.
מכון קרולינסקה (Karolinska) שבשבדיה, עובד בימים אלה על הסבתם של נוגדנים המיוצרים בגופם של אלפקות לשימוש כטיפול בבני אדם. בתהליך דומה, אך בלמוֹת במקום באלפקות, נוקטים כעת גם חוקרים נוספים מקמפוס אוניברסיטת טקסס בעיר אוסטין. בניגוד לבני אדם, הלָמוֹת והאלפקות מייצרות באופן טבעי שני סוגים נפרדים של נוגדנים. אחד מהם הוא קטן בהרבה מהנוגדן האנושי, תכונה שהופכת אותו ליעיל יותר בנטרול נגיפים ממקבילו בבני האדם.
EARA news digest
תרגום: תנו לחולים לחיות